اهمیت هدایت درست کاربر در طراحی سایت

شما هیچوقت بدون قطب نما یا یک نقشه راهنمای دقیق به گردش در یک جنگل ویا کوهنوردی نخواهید رفت.حتما میدانید اگر ساعتنها در میان کوه ها یا میان درختان حرکت کنید بدون اینکه بدانید کجا هستید و به کجا می روید درد سر بزرگی برای خود ایجاد خواهید نمود.

زمانی که موضوع بحث وب سایت باشد، سیستم هدایت و ناوبری (navigation system) در طراحی سایت همانند یک نقشه راهنما برای تمام صفحات و مطالب داخلی وب سایت عمل می نماید.

اگر این سیستم دقیق و واضح باشد کاربر در سایت باقی می ماند و تجربه خوبی از بازدید از سایت شما در ذهن خواهد سپرد که در نهایت این امر منجر به پیشرفت کسب و کار شما خواهد شد.

چه چیزی باعث می شود کاربر در سایت بدرستی هدایت شود ؟

در ابتدا باید بگوییم روش های قابل انجام برای ناوبری درست در طراحی سایت برای تمام سایت ها یکسان نیست.تیم طراحی سایت ما همواره باید فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشد:

·         موضوع  کسب و کار و تجارت شما

·         اهداف شما

·         مخاطبان شما

تمامی این موارد بر نحوه اثرگذاری شما روی مخاطبان موثر خواهد بود.یک مثال خوب در این مورد شبکه های اجتماعی است.اگر مخاطبان شما افراد میانسال و نسبتا مسن باشند  بسیار بعید است شبکه های اجتماعی مانند توئیتر یا اینستاگرام بهترین راه برای اثرگذاری روی آنها باشد.

این سوال را از خود بپرسید : دوست دارید کاربرانتان چه جور تجربه و خاطره ای از سایت شما داشته باشد؟! سپس از این اطلاعات برای طراحی سیستم ناوبری سایت خود استفاده نمایید.به بیان دیگر نیاز به پیچیدگی زیاد نیست بهترین سیستم های هدایت، ساده ترین آنهاست.برای مثال درهم ریختگی کمتر در ساختار منوها،طراحی اطلاعات تماس در دسترس و.. باعث می شود بازدیدکننده به سرعت به مطالب مورد نیازش دسترسی پیدا کند.

پیوستگی و انسجام در هدایت نیز یکی دیگر از اصول مهم طراحی سایت است.با رعایت اصول مربوط به پیوستگی، کاربری که از سایت بازدید می کند همواره براحتی مسیر مورد نظر خود را پیدا کرده و در صورتی که بخواهد خیلی راحت به محل قبلی خود باز میگردد.بسیار مهم است که سیستم ناوبری (Navigation) یک سایت به گونه ای طراحی شود که کاربر در آن احساس راحتی کند تا اینکه احساس سردرگمی.


نقطه تبدیل

هدف اصلی و نهایی از طراحی صفحه وب سایت شما این است : تبدیل! یعنی تبدیل بازدید کننده و کاربر به مشتری!

پاشنه های موفقیت روی لولای همین اصل، یعنی تبدیل می چرخد!

پیش بینی های انجام شده در طراحی سایت حرفه ای باید به گونه ای باشد که به سرعت افراد در دنیای اینتریت را تبدیل به بازدیدکننده و بازدیدکننده سایت را به سرعت تبدیل به یک مشتری ، متقاضی ، یاری رسان ، داوطلب و یا دنبال کننده(بسته به هدف اصلی وب سایت) نماید.

اینکه چه موقع و چگونه باید به نقطه تبدیل رسید در هر سازمان و تجارتی متفاوت است.ساختار منو و  CTAها از جمله راه های رسیدن به نقطه تبدیل هستند.


درخواست عملیاتی (Call To Action)CTA

یک درخواست عملیات (CTA) خطی از نوشته است که باعث می شود بازدید کننده یا مشتری عملیاتی را در سایت انجام دهد.عینا میتوان گفت یک CTA درخواستی است که سایت از بیننده یا مشتری خود میکند تا آنها عملیات خاصی را در آن وب سایت انجام دهند.مثال های نوشتاری مربوط به Call to Action ها می تواند شامل موارد زیر گردد:

خرید کالا ، دانلود فایل ، تخفیف بگیرید ، ثبت نام کنید ، عضو خبرنامه شوید ، نظر دهید و..

یک درخواست عمل خوب باید در بیننده حس اضطرار ایجاد کند(پیشنهادهای تخفیف زمان دار) و از این رو افراد را مجاب می کند تا عملیاتی که در نظر دارید را انجام دهند.داشتن CTA های مناسب در طراحی سایت باعث می شود تا کاربران براحتی و مستقیما به صفحات خرید یا ثبت نام هدایت شوند.


ساختار منو

ساختار منوی یک وب سایت ابزاریست که دو هدف کلی و مهم دارد.یک اینکه افراد را به سمت چیزی به دنبالش هستند هدایت کند و هدف دوم هم آن که افراد به سمت چیزی که شما می خواهید هدایت شوند.در طراحی سایت ها معمولا منوها در بالا یا سمت راست صفحه به همراه لوگو قرار داده می شود.

نحوه چینیش منوی سایت در طراحی بسیار مهم بوده به نوع استفاده و کاربری وب سایت وابسته است.برخی از وب سایت ها نیاز به ساختاری تو در تو و متشکل از زیر منوهای زیاد دارند و بسیار از سایت ها برعکس نیاز به ساختاری ساده در طراحی منو خواهند داشت.به صورت کلی متن هر منو باید تا جای امکان کوتاه و صفحات مهم در دسترس تر و زیر منوها نیز مرتبط و فاقد هرگونه گیج کنندگی برای کاربر باشند.

محتوای سایت

نوشتار صفحات وب با نوشتارهای دیگر متفاوت است.شما باید متن های را به گونه ای بنویسید که کلمات کلیدی (عباراتی که متن شما در مورد آنهاست و مخاطبان در اینترنت به دنبال آن میگردند) بصورت مناسب در متن و در صفحات سایت شما قرار گرفته و دیده شوند.همچنین استفاده از عناوین اصلی و چندین زیر عنوان در هر صفحه دارای اهمیت است چرا که بازدید کنندگان و مخاطبان وب سایت ها معمولا به دنبال اطلاعات مشخصی میگردند و مطالب صفحات سایت را مانند کتاب و بشکل خط به خط نخواهند خواند.

از زبان نوشتاری صریح ، ساده و تا حد امکان مختصر استفاده نمایید.کلمات را به دقت انتخاب کنید و در نهایت نیاز به مرور سریع مطلب را فراموش نکرده و استفاده از لینک ها و مطالب غیرمرتبط را به حداقل برسانید


قانون 3 ثانیه!

3 ثانیه! این متوسط زمانی است که بیننده صرف میکند تا بفهمد صفحه سایت شما راجع به چیست و از وی انتظار دارید چه کاری انجام دهد.اگر این آزمون را ببازید بیننده صفحه شما را ترک کرده و شاید دیگر هرگز به آن بازنگردد.

اینها چند نکته از هزاران نکته ایست که باعث میشود توجه بیننده به سایت شما جلب شود:

1-استفاده درست از فضای خالی بین نوشته ها ، متن های بای فونت درشت تر ، لیست ها و .. به بیننده کمک میکند تصویر بهتری از موضوع صفحه سایت شما بدست بیاورد و راحتتر تصمیم بگیرد که آیا مطلب مورد نظرش در این صفحه یافت می شود یا خیر.

2-از تصاویر القا کننده و مرتبط برای فهم بهتر متن استفاده کنید

3-از جلوه های گرافیکی برای حرفه ای تر شدنن طراحی صفحه سایت استفاده نمایید.

و در نهایت فراموش نکنید هدف اصلی در طراحی سایت "تبدیل" است.یعنی تبدیل بازدید کننده به مشتری.بخاطر داشته باشید زیبایی ، جلوه و متن های خلاقانه همه از شرط های لازم برای طراحی یک وب سایت حرفه ای است اما اگر همه اینها در آخر منجر به تبدیل بازدیدکننده نشود عملا بی فایده خواهد بود و تاثیر مناسب بر کسب و کار شما نخواهد گذاشت.


انتخاب رنگ در طراحی وب سایت
انتخاب رنگ در طراحی وب سایت
اهمیت فضاهای سفید در طراحی سایت
اهمیت فضاهای سفید در طراحی سایت
انتخاب بهترین شرکت طراحی سایت
انتخاب بهترین شرکت طراحی سایت
فاکتور های موثر در موفقیت سایت فروشگاهی
فاکتور های موثر در موفقیت سایت فروشگاهی
نظرات کاربران
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha