فرمت های رنگی RGB و CMYK برای طراحی سایت و طرح های چاپی

کارکردن روی پروژه های وب در کنار پروژه های چاپی می تواند چالش برانگیز باشد.یادگیری و آموزش اینکه هریک از اینها فرمت های رنگی چگونه کار می کنند باعث می شود همواره در طراحی سایت و هم در طراحی های چاپی مانند کارت ویزیت و بروشور به ترکیب رنگی موردنظر خود دست یابید. 

مانیتورها از خود نور ساطع میکنند در حالی که کاغذ نور را جذب میکند.این یکی از دلایلی است که فرمت های رنگی برای چاپ کاغذی و طراحی وب متفاوت است.برای طراحی های تحت وب مانند طراحی سایت از فرمت RGB (Red, Green, Blue) استفاده میشود و برای طراحی های چاپی که قرار است رو کاغذ یا پارچه و .. پیاده شود از فرمت CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black) استفاده میگردد.مانیتورهای کامپیوتری نورهای قرمز ، سبز و آبی را در یک رزولوشن کم تا متوسط که معمولا بین 72 تا 75 نقطه بر اینچ است نشان میدهند.اما عملیات چاپ برای 4 رنگ CMYK رزولوشن بالایی در حدود 300 نقطه بر اینچ نیاز دارد.

هرچند همه رنگ ها را میتوان از ترکیب نورهای RGB یعنی قرمز ، سبز و آبی بدست آورد با این حال مانیتورها توانایی نمایش محدوده ایی از رنگ های مرئی را دارند.بنابراین زمانی که میخواهید فایل های کامپیوتری خود را به کارت ویزیت یا برشور و .. تبدیل کنید بسیار مهم است ابتدا فرمت رنگی آنها از RGB به CMYK تبدیل کنید.اگر از فتوشاپ استفاده مینمایید میتوانید هنگام ایجاد فایل های جدید مسیر زیر را دنبال نمایید : Menu> Image> Mode> CMYK

پرینترهایی هم وجود دارند که به صورت اتوماتیک RGB را به CMYK تبدیل میکنند.حتی محصول نهایی این پرینتر ها نیز معمولا تار بوده یا ترکیب رنگهای آن کاملا دقیق از آب در نمی آید.بنابراین تبدیل فایل های طراحی به CMYK کنترل و کیفیت بهتری را محصول نهایی به شما خواهد داد.

تفاوت رنگ چاپی و رنگ طراحی سایت


نماد اعتماد الکترونيکی چیست ؟
نماد اعتماد الکترونيکی چیست ؟
طراحی سایت چند زبانه
طراحی سایت چند زبانه
تفاوت طراحی سایت فروشگاهی و طراحی سایت شرکتی چیست ؟
تفاوت طراحی سایت فروشگاهی و طراحی سایت شرکتی چیست ؟
بررسی وب سایت
بررسی وب سایت
نظرات کاربران
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha