روانشناسی رنگ در طراحی وب سایت

یکی مسائل و چالش های اصلی در طراحی وب سایت انتخاب تم های رنگی برای آن است.برای انتخاب رنگ مناسب چندین روش وجود اما یکی از مهمترین و بهترین روش ها انتخاب رنگ اصلی مربوط به لوگو و برند صاحب وب سایت است.منظور از رنگ اصلی همان رنگی است برجسته تر از رنگ های دیگر در برند به چشم می آید مانند رنگ قرمز تند در برند کوکاکولا.


رنگ اصلی وب سایت یا برند شما کمک می کند تا احساسات مختلفی در بیننده ای مه به سایت شما مراجعه می کند ایجاد شود.احساساتی مانند هیجان ، شوق ، قدرت ، ظرافت. رنگ اصلی برند شما رنگی است که  مخطبان شما به بخاطر می سپرند.

اگر در حال حاضر برای برند و شرکت خود لوگو طراحی کرده اید یکی راه های انتخاب تم رنگی در طراحی سایت این است از رنگهای برجسته لوگوی خود استفاده کنید.بهرحال اگر هنوز رنگ برجسته ای در ذهن ندارید ادامه مقاله را بخوانید تا راحتتر بدانید چه رنگی مناسب کسب و کار شماست.

معنی رنگ ها : چگونه رنگ مناسب را انتخاب کنید

شرکت های بزرگ هرگز رنگ های برجسته (رنگ برند) خود را اتفاقی انتخاب نمی کنند.رنگ برند از جمله مواردی است که باید با توجه به استراتژی های برند سازی و بازاریابی انتخاب شود.رنگ های مختلف این قابلیت را دارند که خریداران مختلفی به خود جذب کنند و حتی باعث تغییر رفتار مشتریان شوند.

روانشناسی رنگ :

همانطور که در تصویر زیر می بینید هر دسته از رنگ گروه متفاوتی از خریداران را تحت تاثیر قرار می دهد.مثلا گروه های رنگی نارنجی ، مشکی و آبی سلطنتی باعث تحریک خریداران هیجانی می شوند و برای کارهایی نظیر فست فودها و فروشگاه ها مناسب است.گروه رنگ های آبی نفتی و سبز کله غازی بیشتر باعث تحریک خریداران با بودجه محدود می شود که برای بانک ها و فروشگاه های بزرگتر مناسب است و یا گروه رنگ های صورتی ، آبی آسمانی و صورتی روشن خریداران سنتی و عامی را تحت تاثیر قرار داده  و برای فروشگاه های لباس مناسب است.

در بخش بعدی با نگاهی به برندهای قدیمی و مشهور و رنگ های اصلی لوگو آنها به بررسی اینکه هر تم رنگ نماد چیست و چه چیزی را به بیننده القا میکند خواهیم پرداخت :

رنگ های گروه سبز :

رنگ سبز نشان دهنده: ثروت ، سلامت ، آرامش خاطر و طبیعت است

رنگ سبز راحت ترین رنگ برای پردازش چشم است.بنابراین اثری آرام بخش بر چشم دارد.رنگ سبز دومین رنگ مورد علاقه در بین خانوم ها و آقایان است.

              




رنگ های گروه زرد:

رنگ زرد نشان دهنده : نیرونی جوانی ، خوش بینی و سرخوشی است.

عموما برای جلب نظر مخاطب استفاده می شود.پردازش رنگ زرد به چشم فشار بیشتری می آورد بنابراین بهتر است در استفاده از آن برای طراحی سایت زیاده روی نکنید

            




رنگ های گروه نارنجی:

رنگ نارنجی نشان دهنده : صمیمیت ، شور و شوق و خلاقیت است.

این رنگ افراد را ترغیب به دست به کار شدن و دست به عمل زدن می کند.مانند ترغیب به خرید یا دنبال کردن خبرنامه  وب سایت.رنگ نارنجی خریداران هیجان زده را به خود جذب می کند. 

            



رنگ های گروه قرمز :

رنگ قرمز نشان دهنده : احساسات تند و شدید ، انرژی ، اضطرار ، جنب و جوش ، هیجان و خطر است

معمولا برای ایجاد اضطرار و فوریت در افراد برای اقدام به خرید استفاده می شود.در فعال کردن واکنش های احساسی قوی موثر است.معمولا رستوران ها برای تحریک اشتها از این رنگ استفاده می کنند.

            



رنگ های گروه صورتی :

رنگ صورتی نشان دهنده : زنانگی ، جذابیت ، پاکی و معصومی ، باروری و حس های عاشقانه است

معمولا برای ارائه خدمات و محصولات مخصوص بانوان و دخترهای جوان استفاده می شود.

            




رنگ های گروه بنفش :

رنگ بنفش نشان دهنده : حس سلطنتی ، ثروت ، موفقیت و دانایی است.

بیشتر برای محصولات زیبایی و ضد پیری از این رنگ استفاده می شود.رنگ بنفش تاثیری آرامش بخش روی افراد دارد.بنابراین رنگ مناسبی برای ایرلاین های هوایی هم هست.

            



رنگ های گروه آبی :

رنگ آبی نشان دهنده : اعتماد ، امنیت ، ثبات ، دوستی و آرامش است.

معمولا در برای بیزینس ها و بانک ها از این رنگ استفاده می شود تا حس اعتماد وامنیت را به مخاطب القا کند.رنگ آبی اولین رنگ مورد علاقه در بین خانوم ها و آقایان است.

    



رنگ های گروه خاکستری :

رنگ خاکستری نشان دهنده : بی طرفی ، سادگی ، آرامش ، آینده نگری و عقلانیت است.

رنگ خاکستری رنگی بدون احساس است و بیشتر در ارتباط با صنعت ، تکنولوژی ، دقیق بودن ، بازرسی ، خبره بودن یا حتی کمال می باشد.

            



رنگ های گروه مشکی :

رنگ مشکی نشان دهنده : قدرت ، لوکس بودن  ، کمال ، وقار و متانت است.

معمولا برای بازاریابی برندهای لوکس استفاده می شود تا حرفه ای بودن ، دقت و قدرت را به مخاطب نشان دهد.

             



حال تصویر بهتری از رنگ ها در ذهن دارید و ایده های بهتری برای انتخاب رنگ برند یا طرح وب سایت به ذهنتان خواهد آمد.رنگی که بیشتر با نوع کسب و کار شما جور است و بیشتر بر بینندگان وب سایت شما تاثیر میگذارد.

اگر همچنان در انتخاب رنگ مردد هستید به این معنی است که باید وقت بیشتری برای درک بهتر رابطه برند و بیزینس خود با مخاطبان یا مشتریان بگذارید.

این سوال ها را از خود بپرسید : میخواهید افراد و مشتریان جوان و  پر انرژی را جذب خود کنید یا افراد سطح بالا با سرمایه و سپرده های بیشتر ؟ آیا محصول یا خدمات شما مختص آقایان است یا خانوم ها ؟ آیا کسب کار شما برای گروه سنی خاصی مناسب است ؟

واقعیت این است تمام رنگ ها مناسب کسب و کار یا طراحی سایت مربوط به آن نیستند. اگر شما برای مثال لوازم یوگا می فروشید، رنگ بنفش (حس سلطنتی ، ثروت ) یا رنگ مشکی (قدرت و لوکس بودن) انتخاب خیلی مناسبی برای شما نخواهند بود.در عوض بهتر است رنگ هایی مثل سبز(سلامتی و آسایش) ، خاکستری(سادگی و آرامش) ، آبی(دوستی و آسودگی) یا حتی قرمز(احساسات تند و انرژی) را برای طراحی سایت یا برند مربوط به فروش اوازم یوگا در نظر بگیرید.

تفاوت بین دختران و پسران در مورد رنگ ها

رنگ های مختلف باعث جذب افراد مختلف می گردد اما آیا میدانید زنان و مردان نیز عموما رنگ های متفاوتی را ترجیح میدهند.وقت آن رسیده این سوال را پاسخ دهید ، هدف اصلی وب سایت یا کسب و کار شما چه کسانی هستند ؟ خانوم ها ؟ آقایان ؟ یا هردو ؟

طبق یک قاعده کلی ، مردان بیش از زنان می توانند رنگهای آکروماتیک (Achromatic Colors) را تحمل کرده و با آنها کنار بیایند.رنگ های آکروماتیک رنگ هایی هستند که در واقع فام Hue ندارند! مانند مشکی ، سفید و انواع خاکستری.

طبق تحقیقات زمانی که بحث در مورد رنگ های تیره و روشن باشد مردان و زنان واکنش های تقریبا یکسانی از خود نشان می دهند اما در مورد رنگ های درخشان(گرم) و رنگ های ملایم، نظرها متفاوت است.نتایج نشان داده زنان ناخوداگاه بیشتر جذب رنگ های ملایم می شوند و مردها رنگهای گرم را بیشتر می پسندند.

در یک تحقیق جامع نشان داده شده که خانوم ها به ته رنگ (Tint) بیشتر از سایه رنگ (Shade) علاقه دارند.این نتیجه غالبا بدلیل درک بالاتر خانوم ها درمورد رنگ ها است.به زبان ساده ته رنگ (Tint) هر رنگی است که مقداری سفید به آن اضافه شود.تم های رنگی که شامل ته رنگ می شوند: ملایم ، دارای حس جوانی و طراوت و آرامش بخش هستند.سایه رنگ (Shade) نیز به هر رنگی گفته می شود که مقداری مشکی به آن اضافه شده است.سایه رنگها عمیق ، قدرتمند و پر رمز و راز هستند.

به صورت کلی خانوم ها به ترتیب، بیشتر از رنگهای نارنجی ، قهوه ای ، خاکستری و زرد تنفر دارند و به ترتیب از رنگ های آبی ، بنفش ، سبز و قرمز خوششان می آید.

مردان نیز به ترتیب از رنگ های قهوه ای ، نارنجی ، بنفش و زرد بدشان می آید و به ترتیب این رنگ ها را بیشتر دوست دارند : آبی ، سبز ، سیاه و قرمز.

 تمام آنچه در این مقاله گفته شد مربوط به انتخاب رنگ اصلی و رنگ برجسته برای طراحی وب سایت یا طراحی لوگوی برند شما بوده است. گاهی ممکن است افراد ترجیح دهند از ترکیبات رنگی متفاوتی برای برند خود استفاده کنند مانند استفاده از رنگ های مکمل برای طراحی سایت یا لوگو مانند ترکیب های قرمز و سبز یا آبی ونارنجی و یا با الهام از طبیعت و مناظر مختلف تم های رنگی متفاوتی برای وب سایت ایجاد کنند که این موارد به طور جداگانه و در مقالات دیگر طراحی سایت مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند.


نوع طراحی وب سایت شما چه چیزی در موردتان می گوید؟
نوع طراحی وب سایت شما چه چیزی در موردتان می گوید؟
چرا طراحی سایت حرفه ای ارزان نیست ؟
چرا طراحی سایت حرفه ای ارزان نیست ؟
فرمت های رنگی RGB و CMYK برای طراحی سایت و طرح های چاپی
فرمت های رنگی RGB و CMYK برای طراحی سایت و طرح های چاپی
4 نکته مهم در طراحی وب سایت در سال 96
4 نکته مهم در طراحی وب سایت در سال 96
نظرات کاربران

 روح الله حعفری

اطلاعات بسیار خوبی بود موفق باشید
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha